Сценката

Начало » Други » Акция по повод 23 април – Световен ден на книгата и авторското право

Акция по повод 23 април – Световен ден на книгата и авторското право

Акция по повод 23 април – Световен ден на книгата и авторското право

За да отбележат празника в подкрепа на книгата, Фондация за българска литература, Университетското издателство „Св.Климент Охридски” и издателствата „Сиела” и „Парадокс”, с подкрепата на платформата за съвременно изкуство София: Поетики, организират неформална размяна на книги между издатели и читатели, която ще се състои днес между 16 и 17 часа в двора на СУ „Климент Охридски”, при хубаво време, или в покритата градина на пицария „Кривото”, ако вали дъжд. Идеята на инициаторите е не просто да даряват или раздават безплатно своите книги, а да ги разменят с всеки, който пожелае да дари книги от личната си библиотека, за да се създаде един богат и разнообразен национален книжен фонд с по-голяма обществена подкрепа. Фондът ще бъде предназначен за създаване на библиотеки в домовете за деца в неравностойно положение и училищата, които не разполагат със собствени книгохранилища.

Събитието има за цел да покаже отношението на онези, които са призвани да бъдат интелектуален елит на обществото към кризата, в която се намираме и да припомни, че тази криза не е просто икономическа, а и духовна. Идеята е това да се превърне в традиция и размяната на книги да се извършва и на други големи празници като 24 май и 1 ноември.

Инициаторите са поканили всички колеги издатели да разменят свои книги, както и известни писатели, университетски преподаватели и студенти.

Предвидено е в края на събитието издателите да отнесат свои книги до Народното събрание и да ги разменят с депутати, които подкрепят каузата.

23-04-2009 11:49 #1223
 

Отговор

*

За да вмъкнете изображение, напишете URL с i отпред ihttp://

Leave thiz field empty
Top Site Counter

Powered by scif