Сценката

Начало » Театър » ПАНАИР НА МЛАДИТЕ 2009

ПАНАИР НА МЛАДИТЕ 2009

ПАНАИР НА МЛАДИТЕ 2009

09 – 15 ОКТОМВРИ

ПРОГРАМА:

09 октомври (петък)

19.00 часа, Камерна зала

МЕТОДЪТ G

ДТ „Рачо Стоянов”-Габрово

от: Жорди Галсеран, постановка: Надя Асенова, сценография и костюми: Маноела Дойчинова, музикално оформление: Никола Маринов

участват: Мирослав Кокинов, Милен Вангелов, Силвия Чобанова, Димитър Иванов

Времетраене: 110 мин.

Голяма и печеливша компания (от ранга на „Кока-кола”) е обявила конкурс за висш мениджърски пост. Провежда се групово интервю с четиримата финалисти в конкурса. Те са най-подготвените, най-интелигентните и най-рефлективните, но мястото е само едно. Те ще трябва да изпълняват невъзможни задачи, ще станат свидетели на неочаквани обрати, докато не си зададат въпросите: „Колко може да се пожертва в името на успеха?”, „Докъде можем да паднем, за да се качим най-високо?” и най-вече: „Струва ли си?”

21.00 часа, Клуб на актьора

РОБЕРТА И НЕЙНИТЕ УЧЕНИЦИ

Концерт

Национално музикално училище „Любомир Пипков”

участват: Роберта-вокал, Младен Тасков-пиано, ученици от класа по поп и джаз пеене

Времетраене: 60 мин.

10 октомври (събота)

17.30 часа, Камерна зала

Открит актьорски клас – ВЕЛКО КЪНЕВ

Фондация „Арт Офис”

Времетраене: 90 мин.

Проектът “Открити актьорски класове” ще срещне изявени български артисти със студенти по актьорско майсторство и млади професионалисти. В свободен разговор творци, които работят активно по сцените на страната, но не са преподаватели във висшите училища по изкуствата ще споделят своя дългогодишен опит ще говорят с младите си колеги за професията, за постановъчния процес, за творческото си общуване с именити режисьори. Те ще отговарят на въпроси на своята аудитория, ще разказват любопитни случаи от кариерата си.

19.30 часа, Камерна зала

МАЛКИ ЦАРСТВА

Театър на голия охлюв, Нов Български Университет

по текстове на Елена Алексиева, реализация: Снежина Петрова

участват: дипломанти от Бакалавърска програма „ТЕАТЪР” на НБУ

Времетраене: 90 мин.

Големите неща се случват в малки царства, а всяка история е едно малко царство. Тръгнеш ли да търсиш онова, което си изгубил в него, лесно се изгубваш сам. А намериш ли го, то вече не е същото.

21.00 часа, Клуб на актьора

МЮЗИКЪЛ, МЮЗИКЪЛ

Концерт

Национална музикална академия „Панчо Владигеров”

Участват - студенти и дипломанти от специалност „Поп и джаз изкуство” на НМУ: Весела Делчева, Ивелина Колаксъзова, Рахел Тодорова, Криста, Клавдия Драганова, Ясен Зердев и Мартин Костадинов

Времетраене: 60 мин.

Всички участници са млади дарования, но вече са получили признанието на публиката и са добили опит, както през годините на обучение в Академията, така и в многобройни концертни и телевизионни изяви. Вероятно те са познати на младата публика и от участията им в "Music Idol", "Евровизия" и "Star Academy". Освен вокалните си качества, те ще демонстрират и танцовите си умения.

В програмата ще бъдат включени разнообразни по жанр откъси от световно известни мюзикъли, между които: "Chicago", "Cabaret", "Dreamgirls", "Mamma mia" и др.

11 октомври (неделя)

17.30 часа, Трюмът под Голяма зала

ТУНЕЛДЖИИ

от Дон Дюинс, постановка: Василена Радева

музикант: Константин Кучев, художник: Елена Шопова

участват: Мартин Герасков, Вяра Табакова, Юлиян Петров, Юлиян Рачков

Времетраене: 50 мин.

Спектакълът е вдъхновен от протестите на младите еко-защитници срещу незаконното застрояване и унищожаване на българската природа.

Хибридна форма на документален и поетичен театър.

Гледни точки в тунелите на съзнанието и обществото.

Това е представление, родено от желанието ни да кажем неща, които не са приятни за слушане, но някой има нужда да чуе… може би.

Да покажем позиция в живота, чрез позиция в изкуството… може би.

Да правим театър там, където не се прави театър, но се случва… може би.

Това е пиеса за свободата да избираш дали да бъдеш премазан заради идеалите си, или да премажеш идеалите си в името на живота… може би.

19.00 часа, Камерна зала

СХВАТКИ

Национална академия за театрално и филмово изкуство

от Катрин Нейз, постановка: Петър Денчев (студент по режисура с худ. ръководител проф. Здравко Митков), сценография и костюми: Мариела Малова, музика: Anton Webern, Silence, участват: Албена Григорова и Лиляна Шомова (от актьорския клас на проф.Здравко Митков)

Времетраене: 70 мин.

Две сестри се борят да спасят усещането за сигурност в собствения си парадоксално ограничен живот. Докато майка им умира, те изживяват своя взрив от омраза, любов и страх. На крачка от неизбежния край на обективното съществуване – смъртта, те отказват да приемат собствената си нищета. Смъртта, която очаква майка им се превръща в катализатор на собствената им проблематичност и отключва дълго неизречени истини.

12 октомври (понеделник)

19.00 часа, Камерна зала

МАЛЪК ДИНАМИТ

ДТ „Гео Милев”-Стара Загора

от Аби Морган, постановка: Георги Георгиев-Гого, сценография и костюми: Георги Якимов, композитор: Мартин Каров,

оператор: Владимир Михайлов

участват: Димитър Митев, Мартин Каров, Елизабета Стефановска

Времетраене: 100 мин.

Приятелство?! Любов?! Сандвич, хвърлен от Емпайър Стейт Билдинг?! Перлено колие?! Или мълния?! Удар от мълния?! Шестгодишният Антъни го преживява. От тогава живее живота си, като че може да преживее всичко – съвсем по острието, на ръба. Ако не трябваше да го опазва от времето на детството им, Люсиен щеше да е друг. Сега е нещастен статистик на „опасността от рискове”. Сега е поредното лято, в което няма да си почива. Защото нещастните случаи си имат причина и следствие и никога не са случайни. Защото Антъни забравя да се къпе. Защото Антъни поръчва пържола вместо риба. Защото Антъни държи пчела в устата си. Защото Антъни отваря вратата на младо момиче с плодове. Защото младото момиче е нещастният случай, от който Люсиен не знае как да опази нито Антъни, нито себе си.

13 октомври (вторник)

17.00 часа, Камерна зала

ТРЕВОГА

Национална академия за театрално и филмово изкуство

от Антон Павлович Чехов, постановка: Делян Илиев (студент по режисура с худ. ръководител проф. Иван Добчев), сценография и костюми: Ралица Русева, участват: Катерина Керемидчиева, Василена Гецкова, Благица Грозданова, Петко Венелинов (студенти на проф. Маргарита Младенова), ученици от НУТИ, ученици от МОНТФИЗ

Времетраене: 40 мин.

След няколко години упорство над Пинтър, изборът на не-драматургичен текст на Чехов, за първи режисьорски изпит, идва някак логично. Разказът „Тревога” е особен за мен с една известна тъга (или носталгия...), която аз изпитвам към подобни хора – като това момиче Маша, което не може да стои в ситуация на измама и приемане на измамата и загърбва осигурения си живот. Тъга по такива хора, способни на такива решения или по-скоро хора, които в такива ситуации не могат да не вземат такива решения.

19.00 часа, Камерна зала

Открит актьорски клас – ИЦКО ФИНЦИ

Фондация „Арт Офис”

Времетраене: 90 мин.

Проектът “Открити актьорски класове” ще срещне изявени български артисти със студенти по актьорско майсторство и млади професионалисти. В свободен разговор творци, които работят активно по сцените на страната, но не са преподаватели във висшите училища по изкуствата ще споделят своя дългогодишен опит ще говорят с младите си колеги за професията, за постановъчния процес, за творческото си общуване с именити режисьори. Те ще отговарят на въпроси на своята аудитория, ще разказват любопитни случаи от кариерата си.

14 октомври (сряда)

17.00 часа, Клуб на актьора

ДИСКУСИЯ ЗА СВОБОДЕН ТЕАТЪР

Времетраене: 90 мин.

Среща на независими артисти и организации, занимаващи се със сценично и танцово изкуство, фондации, които финансират независими проекти, Министерство на културата, частни спонсори и медии.

19.00 часа, Камерна зала

Танцова компания „ХЕТЕРОПОДИ” представя

творби на млади български хореографи – абсолвенти и дипломанти от програма „Танцов театър” на Нов български университет:

Жана Пенчева, Николина Тодорова, Деница Георгиева, Ана Митева, Венета Христова, Ивелина Михайлова, Александър Георгиев, Ивайло Димитров

Времетраене: 60 мин.

15 октомври (четвъртък)

19.00 часа, Камерна зала

ЕНИГМАТИЧНИ ВАРИАЦИИ

ДКТ-Враца

от Ерик-Еманюел Шмит, постановка Йордан Славейков,

сценография и костюми: Мира Каланова, оригинална музика: Александър Каланов и Йордан Борисов

участват: Веселин Ранков, Пенко Господинов

Времетраене: 80 мин.

На маргиналите с любов, без омерзение.

В програмките към театрални представления се иска от режисьора: на висок стил, с патетични или пък флиртуващо-иронични фрази да обобщи генерални истини от и за живота, изкуството, най- често за себе си, които разбира се, организирани от креативния дух на драматурга, който драматург обаче, не успявайки да се справи с екзистенциалните хапки реалност и боледувайки от тях, ги по-глъща и под формата на пиеса ги по-връща в хартиен (разбираем) вид…

или: как точно в пиесата, която уважаемата публика сега ще види, са казани всички истини за всички важни неща и международното положение, и как всички ние ще излезем от салона пречистени от неизбежния катарзис... или: режисьорът, драматургът или случаен човек в театъра, ловко ни преразказва сюжета на пиесата и се увлича в личните си размисли по него... често объркани и многозначни.

В този смисъл аз съм маргинал, персонажите , чиито свят изследвам, също са такива, и посвещавам това представление на всички зрители, които бягат от понятието театрален мейнстрийм.

21.00 часа, Клуб на актьора

ОТ БЕРЛИН ДО ХОЛИВУД

Театрализиран концерт с песни от Курт Вайл и Коул Портър

участват студенти от програми „Музика” и „Театър” на Нов български университет, с преподаватели проф. д.н. Румен Цонев и Илиян Парасков: Жана Василева, Борислав Ангелов, Милена Иванова, Христина Пипова, Мая Близнакова, Яна Каменова, Ася Русанова, Илияна Кенова, Борис Лапшов.

музиканти: Данаил Танев (пиано), Щерион Пилидов (китара), Стефан Горанов (ударни)

Времетраене: 60 мин.

Най-прекият път от Берлин до Америка е със самолет. Ние обаче ви предлагаме един по-дълъг и артистичен маршрут, който минава задължително през Париж и чак тогава през Ню Йорк до Холивуд.

06-10-2009 08:14 #1263
 

Отговор

*

За да вмъкнете изображение, напишете URL с i отпред ihttp://

Leave thiz field empty
Top Site Counter

Powered by scif