Сценката

Начало » Театър » ГОТОВИ ЗА ОТПЛАВАНЕ: НАПРЕД КЪМ „ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА”!

ГОТОВИ ЗА ОТПЛАВАНЕ: НАПРЕД КЪМ „ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА”!

ГОТОВИ ЗА ОТПЛАВАНЕ: НАПРЕД КЪМ „ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА”!

В Младежкия театър тече трескава подготовка за предстоящата на 3 октомври, 2009 г., първа за сезон 2009/2010, премиера на голяма сцена – „Островът на съкровищата”. Вълнението се усилва, защото това е първо представяне на българска театрална сцена на любимия на всички класически приключенски роман на Робърт Луис Стивънсън в драматизацията на Кен Лудвиг.

От първия учебен ден – 15 септември – режисьорът Петър Кауков свиква на палубата подбрания актьорски екипаж. Атанас Атанасов, Велизар Величков-Визо, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Красимир Недев, Светослав Добрев, Явор Спасов, Ярослава Павлова, Емил Видев, Красимир Манов, Никола Стоянов и Александър Хаджиангелов заедно ще завършат пиратското училище по приключения. Освен актьорското си превъплъщение, Емил Видев е и постановчик на сценичния бой, фехтовка и каскади, без които едно приключение е невъзможно.

И за да е всичко съвсем истинско, вече ги очаква отлично сценично оръжие – саби и кинжали, произведени от инж. Иржи Крондак и неговата фирма „Fabri Armorum” от Чешката република. Компанията „Hands-On Productions” от Глазгоу, един от най-реномираните производители на театрален реквизит и специални ефекти във Великобритания, всеки момент ще достави най-точните си „огнестрелни” оръжия за нашия екипаж.

Внушителната сценография на Венелин Шурелов и впечатляващите костюми и грим на Елица Георгиева ще допринесат за пълнотата на изживяването. Явор Димитров и Страцимир Димитров от своя страна, вече приключват работата по мастерирането на вълнуващата музика, написана специално за спектакъла, в тяхното студио „Саунд дизайн”.

Режисьорът Петър Кауков, който не крие вълнението си, прави последни приготовления по осветлението и визуалните ефекти и е убеден, че това огромно предизвикателство ще зарадва всички мечтатели на възраст от 7 до 77 години!

За да стане възможен, освен ентусиазма и отдадеността на творческия екип, спектакълът получи финансова подкрепа от сесията за проектно финансиране на Министерството на културата, както и от Посолството на САЩ в София!

От 2 октомври, 2009 г. ще Ви очакваме там, на „Островът на съкровищата”, за да изживеем заедно всевъзможни пиратски приключения!

20-09-2009 10:45 #1256
 

Отговор

*

За да вмъкнете изображение, напишете URL с i отпред ihttp://

Leave thiz field empty
Top Site Counter

Powered by scif