Сценката

Начало » Театър » АНТИГОНА

АНТИГОНА

АНТИГОНА

от Софокъл

режисьор доц. Веселин Ранков

слово доц. Диана Борисова

композитор доц. Данко Йорданов

хореограф Александър Манджуков

сценичен бой и каскада доц. Емил Видев

УЧАСТВАТ

Алфидин АХМЕДОВ, Анелия ЛУЦИНОВА, Велизар ВЕЛИЧКОВ,

Георги АСЕНОВ, Димитър ДИМИТРОВ, Елена БЪРДАРСКА,

Иваил СИМЕОНОВ, Йоана ВЪРБИЧКОВА, Любен КЪНЕВ, Рая БЕЛЕВА, Силвия СТАНОЕВА, Христина АНГЕЛОВА, Игор КОРОБКО

СТУДЕНТИ ОТ КЛАСА НА доц. Веселин Ранков

“АНТИГОНА” на Софокъл в Младежки театър „Николай Бинев”

След успешната реализация на „Антигона” на Софокъл в рамките на „Фестивала на младото изкуство” Балчик’08, античната трагедия ще бъде представена на камерна сцена на Младежки театър „Николай Бинев”. Изборът на заглавието е мотивиран от непреходността на разглежданите проблеми. Според режисьора на спектакъла доц. Веселин Ранков пиесата е предизвикателство за младите артисти защото те ще доближат до съвремието една класическа трагедия не с модерни похвати, а със средствата на античната драма. А според него фактът, че артистите са на една възраст, поставя акцент върху сблъсъка на две ценностни системи: „ ... Не съществува клишето – конфликт между стари и млади. Личната реализация в рамките на поколението може да се осъществи чрез властови инструментариум или чрез етични и хуманни средства.”

Актьорите възпитаници на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” са уверени в успеха на спектакъла, още повече, че в осъществяването му участват техните преподаватели доц. Диана Борисаова / педагог по слово/, доц. Данко Йорданов /вокален педагог/, доц. Емил Видев /педагог по сценичен бой и каскада/, Александър Манджуков /педагог танц и пластика/.

Младите творци очакват първата си среща със софийска публика на 12. ХІ. /петък/ от 19.00ч. в камерна зала на Младежки театър „Николай Бинев” и се надяват да открият почитатели на красотата на своя талант.

13-12-2008 10:29 #1170
 

Отговор

*

За да вмъкнете изображение, напишете URL с i отпред ihttp://

Leave thiz field empty
Top Site Counter

Powered by scif