Сценката

Начало » Театър » Младежки театър - 2 ноември Врява

Младежки театър - 2 ноември Врява

Театър „Тол тейлс” и Кафе-театър „Бюлийс”

представят

Врява от Диърдре Кинахан

След успешното й представяне в Дъблин миналата година, любопитната и забавна кратка пиеса на Диърдре Кинахан пристига в България. „Врява” ще бъде показана в София на 2 ноември на сцената на Младежки театър „Николай Бинев” от 19 ч. и в Русе на 4 ноември в Камерна зала на Драматичен театър „Сава Огнянов” от 17 ч., като част от програмата на Четвъртия международен „Дунав театър фест”.

Режисура: Дейвид Хоран

Сценография: Муирна Блумър

С участието на:

Пол Роу и Уил О’Конъл

"Театър ‘Тол Тейлс’ предлага свеж и възхитително различен театрален прочит.”

Вестник „Скотсмен”

Диърдре Кинахан е една от най-известните съвременни ирландски драматуржки, чиито пиеси се радват на успех в Ирландия и по света. Тя е артистичен директор на театър „Тол Тейлс”, динамичен независим театър с богат репертоар от нови ирландски и международни пиеси.

През 2007 г. театър „Тол Тейлс” провежда съвместно с Кафе-театър „Бюлийс” (най-прочутият кафе-театър в Дъблин) фестивал на новите пиеси от ирландски драматуржки. Фестивалът има огромен успех, а пиесата „Врява” е поканена на международно турне.

Пиесата „Врява” печели овациите на критиката в театър „Оранмор” в Глазгоу през 2007 г., а през 2008/2009 г. ще бъде представена в България, Румъния и Франция.

„Врява” е трогателна и забавна пиеса за скръбта и неминуемите последици от нея. Когато двама братовчеди от Дъблин се виждат отново в навечерието на семейно погребение, срещата им е изпълнена с разногласия, разочарование и черен хумор.

Какво казват критиците:

„Хуморът в пиесата е по-черен от прочутото кафе на ‘Бюлийс’. Превъзходен спектакъл! Най-добрият за сезона.”

Вестник „Съндей индипендънт”

„Смехът беше завладял публиката с основание, тъй като актьорите извадиха на показ най-доброто в черната комедия на Д. Кинахан.”

Вестник „Метро”

„Талантът на Кинахан се състои в превръщането на една ситуация в ярка и жизнена пиеса, а представлението не само изследва сблъсъка между два много различни начина на мислене, но и прави голям и смел скок в света на танците и тяхната необичайна лековита сила.”

Вестник „Скотсмен”

28-10-2008 02:30 #1126
 

Отговор

*

За да вмъкнете изображение, напишете URL с i отпред ihttp://

Leave thiz field empty
Top Site Counter

Powered by scif