Сценката

Начало » Театър » Re: Младежки театър - 2 ноември

Re: Младежки театър - 2 ноември

Ирландски артисти вдигат "Врява" в Младежкия театър "Николай Бинев". Едноименното представление ще гостува на камерната сцена на столичната трупа на 2 ноември, а на 4 ноември - в Русе, като част от програмата на Четвъртия международен "Дунав театър фест", съобщиха от посолството на Ирландия.

Дейвид Хоран е режисьор на 50-минутния спектакъл по комедията на Диърдре Кинахан, продукция на театър "Тол тейлс" и

кафе-театър "Бюлийс" с участието на актьорите Пол Роу и Уил О'Конъл. Сценографията е на Муирна Блумър.

"Врява" е трогателна и забавна пиеса за скръбта и неминуемите последици от нея. Когато двама братовчеди от Дъблин се виждат отново в навечерието на семейно погребение, срещата им е изпълнена с разногласия, разочарование и черен хумор, гласи анотацията за спектакъла.

Според критиката хуморът в пиесата е по-черен от прочутото кафе на "Бюлийс". "Превъзходен спектакъл! Най-добрият за сезона", са оценките за "Врява".

"Смехът беше завладял публиката с основание, тъй като актьорите извадиха на показ най-доброто в черната комедия на Диърдре Кинахан"; "талантът на авторката се състои в превръщането на една ситуация в ярка и жизнена пиеса, а представлението не само изследва сблъсъка между два много различни начина на мислене, но и прави голям и смел скок в света на танците и тяхната необичайна лековита сила"; "Театър "Тол тейлс" предлага свеж и възхитително различен театрален прочит," пише пресата.

Диърдре Кинахан е една от най-известните съвременни ирландски драматурзи, чиито пиеси се радват на успех в Ирландия

и по света. Тя е артистичен директор на "Тол тейлс" - независим театър с богат репертоар от нови ирландски и чуждестранни пиеси.

През 2007 г. театър "Тол тейлс" организира заедно с кафе-театър "Бюлийс" /най-прочутия кафе-театър в Дъблин/ фестивал на новите пиеси от ирландски драматуржки. Фестивалът преминава с огромен успех, а комедията "Врява" е поканена на международно турне. След България ще гостува в Румъния и във Франция.

23-10-2008 10:32 #1119
 

Отговор

*

За да вмъкнете изображение, напишете URL с i отпред ihttp://

Leave thiz field empty
Top Site Counter

Powered by scif