Сценката

Начало » Изпълнители » Мир, любов и чисти чорапи!

Мир, любов и чисти чорапи!

Мир, любов и чисти чорапи!

Под такъв надслов са снимките, с които Уикеда се включиха в провелия се между 20-и и 22-и ежегоден Gay&Lesbian Fest в Червената Къща.

Със свои типично в техен стил хумористични снимки, Уикеда решиха да разкрият „голата истина” за групата и да подкрепят борбата за равноправие на ЛГБТ (лесбийки, гей, бисексуални и транссексуални) общността в България.

Както гласи Чл. 1 от Всеобщата декларация за правата на човека: всички хора се раждат равни и по достойнство и по права, надарени с разум и съвест и следва да се отнасят помежду си в духа на братство или както самия Ерол каза по повод на участието им във фестивала:

„Трябва да можем да говорим свободно, да изповядваме която и да е религия, да имаме избора да пазаруваме или не. Да се забавляваме както пожелаем, да живеем каквито сме: жълти, розови, черни. Да имаме правото да си хвърляме буклука разделно, мъжете да носят дамско бельо, ако пожелаят, жените, ако искат, да могат да работят като кранистки без хората да ги гледат странно! Трябва обезателно да си сменяме чорапите всеки ден, или през ден, ако нямаме чисти. Да можем да се разхождаме по Рила, Странджа и Иракли без да гледаме захвърлени торбички и бутилки навсякъде: Рила ни е мила, Странджа си е наша, да спасим Иракли!

Имаме много нерешени обществени въпроси и те всички са свързани по един или друг начин по между си, опират до хората, затова и решихме да дадем едно начало от наша страна като подкрепим фестивала и кажем: РАВНИ СМЕ! 8 години след началото на милениума ние заставаме зад чистотата. Тази в отношенията между хората, тази в околната среда и тази на детската площадка пред блока ни. Зад чистотата по тротоарите, в градския транспорт и в любовта! ...Както и зад всички други.”

„Liberté, fraternité, égalité. Заедно можем!”, завършва посланието на Ерол, Росен, Попа и Яшата, придружаващо снимките на феста. Те могат да се видят в Зала „Гъливер” на Червената Къща до 28-ми ноември и са плод на катастрофалната среща на група Уикеда с фотографа на Stroeja.com Теодора Урдева.

26-11-2008 04:08 #1155
 

Отговор

*

За да вмъкнете изображение, напишете URL с i отпред ihttp://

Leave thiz field empty
Top Site Counter

Powered by scif