Сценката

Начало » Изпълнители » Интервю със SKA NON TROPO по повод концертът им в София на втори ноември

Интервю със SKA NON TROPO по повод концертът им в София на втори ноември

[i]Няколко дни преди втората си визита в София, ска бригадата Ska Non Tropo се стяга усилено за предстоящият им концерт тук на 2-ри ноември. Междувременно част от тях, по-точно вокалът Джони и китаристът им Антонис, отговориха на няколко въпроса за това какво очакват от наближаващият лайв, за впечатленията от предното им гостуване и за новостите около групата.

[/i]

Ska Non Tropo ще свирят в София, клуб „Backstage” (бул. Васил Левски 100) на 2-ри ноември заедно с La Muchedumbre и Скърт.

Здравейте, какво става с вас? Приготвяте ли се за фестивалът Rock Sound?

Ska Non Tropo: Здрасти, в общи линии се опитваме да репетираме колкото се може по-често в последно време, защото този фестивал е доста специален за нас тук в Гърция. Почти всички ска групи от тук ще вземат участие, така че ще се постараем, да дадем най-доброто от себе си.

А имате ли още някакви участие след него и преди това в София?

Ska Non Tropo: Не, нямаме други концерти, разбира се. Ще се концентрираме изцяло над този в София, защото той значи много за нас.

Вие свирихте тук през юли, миналата година. Какви са спомените ви от концерта тук, харесахте ли българската публика и харесахте ли преживяването си тук като цяло?

Ska Non Tropo: Да! Тогава това ни беше едва трети концерт. Останахме с много добри впечатления и спомени, тъй като това ни беше най-сериозното участие до момента. Клубът беше страхотен, публиката беше страхотна и цялото това нещо тотално ни отнесе главите. От тогава сме свирили на живо двадесетина пъти, но нищо не може да се сравни с концерта тогава. Всички от бандата приемаме този лайв като пикова точка от всичките ни представяния до сега пред публика. Тълпата реагира много добре на всичките ни песни, независимо авторски или кавъри, беше невероятно – това е нещо, което тук не можеш, да видиш особено често. Затова идваме в София за втори път на 2-ри ноември и ще идваме всеки път, когато получим покана.

А с какви впечатления останахте от София и България като цяло?

Ska Non Tropo: Мисля, че е трудно, да говорим за България като цяло, тъй като прекарахме три дни единствено в София. Но столицата ви е един от най-чудесните градове, които сме виждали някога. Добра храна, интересни места, където да се забавляваме и много, много ниски цени на всичко. Също много ни впечатли това, че срещнахме доста хора, които говориха гръцки перфектно и това допълнително подсили позитивните ни впечатления от нашия престой.

Какво очаквате от вторият ви концерт там? 2-ри ноември наближава.

Ska Non Tropo: Не очакваме нищо конкретно, но ни се иска да напълним клуба от сцената до тоалетните отзад. (планираме да наредим хора и по баровете J). Също се надяваме, че тълпата ще полудее както предния път, когато дойдохме. Аз лично обещавам от името на цялата група, че ще дадем 110% от себе си за този лайв. Както с песните, които ще изсвирим, така и със сценично присъствие.

Успяхте ли да издадете вашето демо и ще носите ли бройки от него за продаване този път?

Ska Non Tropo: Няма да носим никакви дискове за продаване, защото не искаме да продаваме музиката си. Вместо това ще донесем нашия демо диск с четири песни и той ще бъде напълно безплатен за всеки, който иска да чуе нашите песни у дома.

Между другото какво е значението на вашето име – Ska Non Tropo?

Ska Non Tropo: Ska Non Tropo идва от гръцкото “manontroppo”, което музикантите използват, за да кажат „прави нещо, но без то да ти става мания или фикс идея”, нещо от този род, доколкото мога да го обясня точно. Също така на гръцки „tropo” означава начин. Така че общо от тези неща и фактът, че ние свирим ска, се образува името на бандата. Което в общи линии значи „прави ска по твой собствен си начин”.

И за финал, кажете нещо, което искате да споделите с феновете на ска музиката в България. Някакви думи за завършек?

Ska Non Tropo: Искаме да се забавляваме в София, както и първият път когато дойдохме и разбира се, всеки е добре дошъл. Ще се радваме да пиете по бира с нас цяла събота, както и неделя преди и след концерта и да си поговорим. Вярваме, че имаме много, много общи неща с хората в София и България изобщо.

Поздрави!

Интервю: Ростислав Бакалов

www.hcspirit.com

www.myspace.com/hcspiritbooking

Сайтове на групите:

Ska Non Tropo – www.myspace.com/skanontropo

La Muchedumbre – www.myspace.com/lamuchedumbre

Скърт – www.myspace.com/ckbpt

30-10-2008 05:37 #1131
 

Отговор

*

За да вмъкнете изображение, напишете URL с i отпред ihttp://

Leave thiz field empty
Top Site Counter

Powered by scif