Сценката

Начало » Събития » КОНКУРС “ЗВЕЗДНИ ГЛАСОВЕ НАД ЦАРЕВЕЦ”

КОНКУРС “ЗВЕЗДНИ ГЛАСОВЕ НАД ЦАРЕВЕЦ”

Във връзка с Националния празник “Независимостта на България” на 17-18 септември 2010 година във Велико Търново ще се проведе ПЪРВИ МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН И ЕТНО - ПОП - ДЖАЗ КОНКУРС “ЗВЕЗДНИ ГЛАСОВЕ НАД ЦАРЕВЕЦ”

Конкурсът се организира под патронажа на Областен управител доц. д-р Пенчо Пенчев, със съдействието на Община Велико Търново, Народно читалище “Седми юли-2008” и фондация “Короната на Търновград”. В конкурса ще вземат участие възпитаници от средните музикални училища и музикалните академии в България и чужбина. Той дава възможности на млади таланти за изява и принос в създаването на нови български фолклорни и етно-поп и джаз песни, от които се нуждаят младите хора на България.

В конкурса участват изпълнители от 15 до 25 годишна възраст и Старата столица със своите исторически и културни забележителности, с атмосферата и красотата си отново ще се превърне в център на певческото и музикално изкуство за над 100 изпълнители от България и чужбина.

Младите таланти ще се оценяват от две журитетни комисии: За фолклор - с председател - проф. Петър Льондев и за Етно-поп-джаз - с председател проф. Милчо Левиев.

08-09-2010 10:21 #1308
 

Отговор

*

За да вмъкнете изображение, напишете URL с i отпред ihttp://

Leave thiz field empty
Top Site Counter

Powered by scif