Сценката

Начало » Събития » Музикален маратон и спортни забавления на открито край Кътина.

Музикален маратон и спортни забавления на открито край Кътина.

Музикален маратон и спортни забавления на открито край Кътина.

Общината помага с допълнителен транспорт за деветото издание на Летния Дръм енд Бейс Фестивал на Открито.

Организаторите на Летния Дръм енд Бейс Фестивал на Открито, който ще се проведе от 3-ти до 5-ти Юли над с. Кътина, анонсираха любопитни детайли за събитието. Оказва се, че богатата 40-часова музикална програма ще бъде съпътствана от допълнителни забавления и инициативи на място.

От сайта на фестивала, разположен на http://fest.hmsu.org, научаваме, че е вече в разгара си гласуването на състезанието за миксове, което започна в началото на юни. За рекордно кратък срок от две седмици бяха изпратени 30 дръм енд бейс и дъбстеп микса, а до момента повече от 500 човека са подали своя глас през сайта на фестивала. Гласуването продължава до края на месец Юни. Победителят ще получи право да представи своята селекция и умения в разгара на програмата през втората вечер от фестивала.

В съботния следобед ще бъде организирано и хек състезание на мрежа с голяма награда скайрънър екипировка от OnlineTrading.bg. Част от наградния фонд ще се формира от постъпленията от продаваните на преференциална цена по време на фестивала хекове. Записване за участие през сайта на фестивала и на място.

Забавленията ще продължат и в двете гейм тенти, които ще зарадват заклетите играчи. В едната посетителите ще могат да кълцат виртуални врагове в Playstation битка, докато кротко отпиват масала чай по оригинална рецепта. В другата по стара традиция ще кацнат любимите на всички поколения джаги (футбол на маса).

Всичко това се случва в периметъра на саундсистемата, така че никой да не се лиши и за минута от любимата дръм енд бейс ритмика. Организаторите припомнят, че деветото издание на Летен Дръм енд Бейс Фестивал на Открито ще представи на сцена 15 гост изпълнителя от чужбина, а именно - Taxman & MC Det /Англия/, Capital J /Канада/, Audio /Англия/, Break /Англия/, Thrasher /Холандия/, Dean Rodell /Германия/, Disphonia /Гърция/, Harris b2b Kernelcoremode /Гърция/, Numark b2b Abend /Гърция/, Elephant Phinix MC /Гърция/, Treo /Сърбия/. При това на неповторимата цена от 25лв за билет (30лв на вход).

Родното участие в програмата на фестивала съвсем не е за пренебрегване. Откроява името на ветераните R.O.B.T. F. - смятани от мнозина за пионери на електро-акустичния дръм енд бейс в България и региона. Специално за фестивала ще се завърне от турне в Австралия нашумелия продуцент Иван Шопов. Той ще представи най-новия си проект Underhill – съвместна инициатива на Balkansky и Dean Rodell. Ще чуем още Kliment, познат като основен виновник за серията фестивали Артмосферик и придобил световна известност с издадения наскоро албум в Лондон. Публиката ще очаква и селекцията на обаятелната Error Beauty, която ще зарадва феновете си с авангардна електро брейкс селекция.

За всички с изградени еко-навици ще бъдат предоставени и безплатни проформи (ненадути пластмасови шишета), които да бъдат ползвани като пепелници. Организаторите от H.M.S.U. обещават и безплатна бира в замяна на всяка чаша с фасове и дребни отпадъци.

По желание на публиката, H.M.S.U. продължава инициативата си за организиране на разнообразни “уъркшоп” сесии. И този път в следобедните часове на втория ден от фестивала ше бъдат представени, с възможност за дискусия, актуални теми в сферата на музиката, екстремните спортове и изкуството.

Допълнителни коли по линия А27, която се движи от Кътина до Илиенци, ще улеснят достъпа до фестивала за периода от 3 до 5 юли. Разписанието ще е променено и до дни ще е качено на http://fest.hmsu.org. Автобус А27 е с начална спирка Автогара Илиенци, която се намира на ул. Воeнна Рампа в непосредствена близост до гара Север.

Мероприятието ще се проведе под патронажа на Столична Община.

Официален гид на фестивала

Съвместно със сп. PARADOX

25-06-2009 06:34 #1244
 

Отговор

*

За да вмъкнете изображение, напишете URL с i отпред ihttp://

Leave thiz field empty
Top Site Counter

Powered by scif