Сценката

Начало » Събития » RIO DE JANEIRO - SOFIA carnival connection !

RIO DE JANEIRO - SOFIA carnival connection !

RIO DE JANEIRO - SOFIA carnival connection !

Най-пищното и разкрепостено събитие на планетата - Карнавалът в Рио де Жанейро и тази година ще стартира на 21 февруари. Четири дневната експлозия от музика, танци и красота отново ще събере десетки хиляди търсачи на удоволствия от всички краища на света. Безгрижието на празненствата освобождава съзнанието на участниците. Те забравят за малко грижите си и потъват в насладата на живота (не случайно думата карнавал идва от латинския израз "carni levamen", което означава освобождаване на плътта). По улиците на Рио и през уникалния самбадром на пищно украсени платформи дефилират най-известните самба школи. Всяка платформа е произведение на изкуството създадено в продължение на цяла година със средствата и усилията на местната общност.Страстният ритъм на самбата нагорещява въздуха, стотици хиляди танцуващи хора изпълват града обединени от радостта на събитието.За бразилците карнавалът буквално е епицентър на живота!!!

Всеки може да участва в каранвала. В Германия, Франция, Италия, Испания, Унгария, Перу, Уругвай, Канарските острови и къде ли още не, а дори в съседна Гърция, фиестите са станали традиция. Естествено е хората да пожелаят да се свържат с тази безметежна еуфория от музика и любов. Тогава защо и България да не стане част от голямото карнавално семейство?

Желанието да сме едно цяло с празнуващите по целия свят роди идеята за FESTA DO BRAZIL – Carnival Edition 2009 в PARTY CENTER 4КМ и то именно на 21 февруари – първият ден на карнавала в Бразилия.

Това събитие има своята предистория. В продължение вече на 5 години бразилските партита станаха неделима част от клубния живот на София.Техните организатори Global Vision Circle явно усетиха нараствищият глад на града за самба, и затова преди две години поканиха бразилската група Brasil Conexao, която разтърси от танци стотиците фенове, събрали се в Party Center 4km. Това логично доведе до желанието и за следващтата стъпка - по-мащабно събитие, което да пренася вдъхновяващата атмосфера от Южна Америка в България*. А защо столицата ни да няма и свой собствен уличен карнавал съвсем скоро?

*FESTA DO BRAZIL – Carnival Edition 2009 - 21 Февруари, 22.00 часа, Party Center 4km

06-02-2009 07:39 #1196
 

Отговор

*

За да вмъкнете изображение, напишете URL с i отпред ihttp://

Leave thiz field empty
Top Site Counter

Powered by scif