Сценката

Начало » Събития » Суперзвездата - астроробот Umek помита клуб Ескейп в петък

Суперзвездата - астроробот Umek помита клуб Ескейп в петък

Суперзвездата - астроробот Umek помита клуб Ескейп в петък

Един от пионерите на словенският електронен звук и първата истинска суперзвезда - ди джей от Източна Европа изгрял на световната денс сцена пристига в София за експлозивен гиг в столичният клуб Ескейп. Този петък – 6 февруари, софийската модерна парти локация ще трябва да оцелее на помитащо техно нашествие умноженo х4 в лицето на двамата международни гости Umek и Matthew Hoag от Любляна подкрепени от българският ди джей тандем Смърфа и Мис Лидия.

Kлуб Ескейп, който чака кралят на шведското техно Adam Beyer в края на месеца (27 февруaри) успя да се наложи за кратко като ключова дестинация за любителите на клубното техно и в петък ще го докаже отново. Umek, продуцентът-ди джей - 33 в света за 2008 според DJ MAG TOP 100 - живее, диша и сънува техно. Стартирал кариерата си в далечната 1993-а Uros Umek по паспорт днес смело се нарежда сред най-преуспелитe източноевропейски артисти. Словенецът е известен с ексклузивните си технически умения на 3 грамофона и ефектори, както и с безкомпромисният си мега каталог от собствена продукция и култови ремикси, сред които блестят I Feel Loved на Depeche Mode, Outhouse на Nathan Fake, ремиски на Ben Long, Space DJ'z..списъкът в Discogs e изморително внушителен.

Umek става главен виновник за развитието на словенската електронна сцена през последното десетилетие. Собственик е на култовите лейбъли Recycled loops (в партньорство с Valentino Kanzyani), Еarresistible Musick и последният в актива му AstroDisco – словенският oтговор на «минимал» експлозията покорила световните дансинги. Проектът му Consumer Recreation промоутира някои от най-мащабните техно ивенти в Словения, има седмично радио шоу и собствен успешен лейбъл. През изминалите над 15 години зад пулта, гастролирал в почти всички краища на света, словакът е развил стила си от суровото олд скуул техно с лупове, през минимализъм до това, което днес сам описва като «астродиско». Последното саунд увлечение на звездата от Любляна може да се опише като вълшебна бленда от пулсиращо техно и заразителни електроник диско hooks (музикална или лирична фраза, която лесно се запомня).

Aнгел Кънчев 1 ще включи мощната си притегателна сила малко преди полунощ в петък, така, че не се чудете много ако нещо ви затегли към обувките ви за танци. На 6 февруари в Ескейп ще се изяви и една от младите надеждите на прословутата словенска школа - Matthew Hoag. Билети на предварителна цена от 20 лв могат да бъдaт закупени в мрежите на Ticketsream и Eventim.

03-02-2009 09:52 #1191
 

Отговор

*

За да вмъкнете изображение, напишете URL с i отпред ihttp://

Leave thiz field empty
Top Site Counter

Powered by scif