Сценката

Начало » Събития » Re: 10 Години H.M.S.U в Аско Деница

Re: 10 Години H.M.S.U в Аско Деница

10 години дръм енд бейс движение

Родната музикална формация Hard Music and So празнува рожден ден с мащабно парти в индустриално ТВ студио

София, 20 Януари 2009,

Този петък (23 януари) ще е специален за феновете на модерната електронна танцувална музика. Водещата организация за дръм енд бейс музика Hard Music and Sounds United ще отпразнува десетия си рожден ден с мащабно парти в телевизионното студио на Аско Деница в Младост, София. Специални гости на събитието ще бъдат ди джеи и изпълнители, които са избрани от публиката с помоща на анкета през сайта hmsu.org. Това са англичаните познати с артичните си имена Spor, Ragga Twins, Shy FX и холандците Black sun Empire. Събитието ще стартира в 22:00.

Историята на H.M.S.U. може да бъде разказана от край до край само от верните фенове на дръм енд бейс музиката в България, които следяха развитието на дръм енд бейс сцената у нас - от малките купони в задимени барове със съмнително озвучение до първокласните събития Drum and Jazz, World of Drum and Bass и разбира се ежегодния Летен Фестивал на Открито (с миналогодишно издание край с.Кътина). С приблизително 150 събития зад гърба си и още десетки участия у нас и по света, артистите на Hard Music and Sounds United демонстрират едно недвусмислено постоянство. Навярно с пълно право Roni Size споделя след участието си в София : "Това, което са постигнали H.M.S.U. е много повече от просто музикална сцена".

Партита на H.M.S.U. ще останат и в сърцата на десетките артисти, които имаха удоволствието да представят своето творчество пред една традиционно силно емоционално ангажирана публика. С разчупените си концепции, артистите на H.M.S.U. провокираха музикалния ъндърграунд, но едновременно с това винаги целяха изграждане на мост между различните стилове. По този повод Стоян Янкулов, който бе гост на едно от първите издания на Drum and Jazz споделя, "за мен дръм енд бейс е една истиснка джазова музика". И наистина, на събитията на H.M.S.U. се изявиха както едни от най-уважаваните дръм енд бйес продуценти като LTJ Bukem, Roni Size, Shy FX, Future Prophecies така и всепризнати майстори на музикалната композиция като Amon Tobin, Теодосий Спасов, DeadBeat и Иван Шопов.

Правят впечатление и инициативите за развитие на музикалната култура, които съпътстваха събитията на H.M.S.U. през изминалата година. Свободнодостъпните работни срещи (уъркшопи) с участието на специалните гости на събитията се радват на постоянен интерес от страна на младите родни продуценти. Претърпя развитие и постановката на самото парти, където вече се появяват допълнителни съоръжения за развлечение.

Билети на преференциална цена от 25лв могат все още да бъдат закупени от магазини Корпорайд, Брейкпоинт, Дюкян меломан и Вижън. На вход цената е от 30лв. За страната и в Интернет – през мрежата на ТикетПро.

Повече информация, промо миксове и снимков материал на адрес http://www.hmsu.org

21-01-2009 09:34 #1185
 

Отговор

*

За да вмъкнете изображение, напишете URL с i отпред ihttp://

Leave thiz field empty
Top Site Counter

Powered by scif