Сценката

Начало » Събития » Амон Тобин и Влатко Стефановски Трио на Дръм и Джаз 2008

Амон Тобин и Влатко Стефановски Трио на Дръм и Джаз 2008

Амон Тобин и Влатко Стефановски Трио на Дръм и Джаз 2008

Световноизвестни музиканти ще гостуват на 29ти Ноември в клуб 4КМ

София, 16 Октомври

Артисти творящи в областта на електронния авангард и класически джаз ще гостуват на третото издание на емблематичното събитие Drum and Jazz. В ноща на 29 ноември столичния парти център "4КМ" ще приветства поколения меломани за среща с легендарни музиканти и проектите им. И тази година инициативата е водена от идеята за създаване на паралел между виртуозни музикални проекти - от една страна с акустично изпълнение, а от друга - под формата на електронен лайв и ди джей сетове. Акцент в програмата тази година е участието на легендарния Амон Тобин, получил световно призвание за новаторските си lo-fi, idm, drum and bass и trip-hop композиции. С нетърпение ще очакваме изпълнението и на рок и фюжън джаз формацията Влатко Стефановски Трио. А любителите на разчупения дръм енд бейс звук пък ще имат възможност да слушат сета на ди джея от BBC Radio 1 - Фабио.

Още с втория си албум "Permutation" от 98-ма, Амон Тобин е сравняван с величия като Енио Мориконе, а артисти като Дейвид Бърн и Кенибъл Корпс излизат от стиловите си предпочитания, за да го поздравят с категоричния успех. През идните години Амон Тобин е абониран за всички по-големи музикални фестивали за авангардна музика, включително Montreal Jazz Festival, Knitting Factory и Coachella Festival. Амон Тобин твори неуморно и до ден днешен като редовно предефинира представите на меломаните за авангардна електронна музика.

Влатко Стефановски Трио е проект на едноименния македонски изпълнител, известен по света с невероятните си китарни умения. Влатко създава с лекота богати на звук и въображение музикални пространства, които представя заедно с триото си на събития както в по-малки клубове, така и на стадиони пред 15,000 човека. Концертите на даровитият китарист получават признанието на виртуози като Джон Маклафлин, Джо Сатриани и Марк Нопфлър. Организаторите от HMSU са подготвили и една чудесна изненада - Влатко Стефановски Трио ще излезе на сцената във временно разширен състав - заедно с именития български музикант Теодосий Спасов.

Англичанинът Фабио е дългогодишния колега на Груврайдър, заедно с когото са едни от пионерите на модерния дръм и бас звук. Резиденти в някои от най-значимите английски клубове, влиянието на двамата продуценти се простира назад във времето и до стилове като техно и брейкбит. Много смятат дуото за основен виновник за появата на бек-ту-бек (back2back) техниката.

По време на събитието ще бъде премиерата и на дългоочаквания електро-акустичен албум на Иван Шопов (Balkansky) - резултат от две години съвместна работа с артистите на лейбъла КУКЕР Мюзик. Композиции със специфична балканска атмосфера, в които се преплитат електронни семпли и плътен бас с изпълнения на различни Български виртуози. Някои от творбите бяха представени през изминалата година на престижни джаз фестивали в страната и чужбина, където се радваха на единодушно одобрение от страна на меломани и елитни музиканти.

Събитието ще започне в 20:00 часа, а билети могат да бъдат закупени в София от магазини Корпорайд, Вижън, Дюкян Меломан и Брейкпойнт. В страната билети могат да бъдат закупени от представителите на TicketPro. Цена на предварителна продажба от 20лв. до 31.Октомври.2008, 25лв. от 01.Ноември.2008, в деня на събитието - 30лв. Екслузивни билети с разширен и приоритетен достъп могат да бъдат закупени на цена от 30лв. на предварителна продажба и 35лв. на място.

16-10-2008 11:32 #1112
 

Отговор

*

За да вмъкнете изображение, напишете URL с i отпред ihttp://

Leave thiz field empty
Top Site Counter

Powered by scif